Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Σχέσεις σε κρίση!

Aπό την dorakatΤον τελευταίο καιρό διαπιστώνω πως οι ανθρώπινες σχέσεις κρέμονται
από μία λεπτή κλωστή, ο κόσμος είναι αφηρημένος, σκεφτικός, ευερέθιστος.

Μοιάζουν όλοι να ψάχνουν αφορμή για να τσακωθούν, χωρίς να υπάρχει στην ουσία
λόγος παρά μόνο γιατί έχουν συσσωρεύσει πίεση και νιώθουν την ανάγκη να ξεσπάσουν.

Τι γίνεται όμως όταν αρχίζουν και ξεσπάνε συνεχώς; Όταν χάνουν την ομορφιά και τη γλυκύτητα από το πρόσωπο τους και αντικαθίστανται από τη μιζέρια και τη στρυφνότητα;
Όταν ξεσπούν συνεχώς στους ίδιους ανθρώπους; Όταν αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πιο κοντινοί τους;Όταν είναι αυτοί που τους αγαπούν περισσότερο; Δίχως όρους, συγχωρώντας το καθετί...!

Τότε οδηγούνται σιγά σιγά στο BING BANG… Όλα τελειώνουν και αρχίζουν ξανά...
Κάπως έτσι δεν είναι και η ζωή; Κάποιοι πεθαίνουν και άλλοι γεννιούνται, πόνος και χαρά την ίδια στιγμή για διαφορετικούς ανθρώπους.

Γιατί όμως πρέπει πάντα να βιώνουμε το χειρότερο για να ξυπνάμε;
Προσπερνάμε τόσο εύκολα τη χαρά και στεκόμαστε τόσο πολύ στη στενοχώρια... Κι ας την έχουμε επιδιώξει τις περισσότερες φορές… Οι καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε συνήθως φαντάζουν τρομακτικές, άδικες, ανυπέρβλητες.
Κι όμως με τον καιρό όλα διορθώνονται και χάνονται στη λήθη… Πολλές φορές η δυσκολία έγκειται στο πως θα αντιμετωπίσουμε ένα γεγονός και όχι στο ίδιο το γεγονός.

Δεν ξέρω αν η σωστή αντίδραση είναι ο τσακωμός, η απάθεια, η αδιαφορία, οι φωνές, μια αγκαλιά, μια συγνώμη...Σωστό είναι ότι είναι και αληθινό...έστω και αν είναι απαράδεκτο...ΣΩΣΤΑ;;;;;;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου