Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2011

Δώρο ζωής από την Κωνσταντίνα μας!Πόσο σημαντικό είναι να μπορείς έτσι απλόχερα να χαρίζεις ζωή στο συνάνθρωπό σου! Σήμερα η Κωνσταντίνα μας έκανε μια καλή πράξη για την οποία είμαι πολύ περήφανη. Εκείνη βέβαια φωνάζει πως δεν έγινε και κάτι… και ξέρετε αυτό είναι που κάνει ακόμα πιο σπουδαία την πράξη της. Το κορίτσι μας είναι αιμοδότης. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Δίνω αίμα, μοιράζω χαμόγελα σε έναν άνθρωπο και συνάμα σε μια οικογένεια, δίνω ζωή. Και θα μου πείτε ωραία και; Η πρώτη είναι ή η τελευταία; Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία…

Σκεφτείτε, όμως, για πόσους από εμάς το να δώσεις αίμα είναι απλώς μια διαδικασία 10 λεπτών το οποίο κάνει καλό και στον οργανισμό μας αφού το αίμα ανανεώνεται και πόσοι τελικά το κάνουν… Ο λόγος; Απλώς δεν το σκέφτονται. Όλοι το θυμόμαστε μόνο όταν έχει ανάγκη κάποιος δικός μας άνθρωπος, όταν βλέπουμε τον κίνδυνο μπροστά μας… Γι’ αυτό, λοιπόν, το να είσαι αιμοδότης ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ είναι το λιγότερο… γενναιόδωρο!

Πόσο μάλλον που η Κωνσταντίνα μας έδωσε αιμοπετάλια. Πρόκειται για μια διαδικασία 69λεπτών όπου σου παίρνουν αίμα το επεξεργάζονται, περνάει από μια φυγόκεντρο παίρνουν τα αιμοπετάλια και το αίμα επιστρέφεται στο δότη. «Παραλήπτης»… ένα κοριτσάκι μόλις 7 ετών το οποίο τα έχει άμεση ανάγκη για να… μπορεί να χαμογελάει ξανά και να μπορούν οι γονείς του να το δουν όπως έχουν ονειρευτεί.

Θα μου πείτε τώρα γιατί σας τα γράφω όλα αυτά… Δεν ξέρω. Ίσως είναι μια αφορμή για να το σκεφτούμε όλοι λίγο καλύτερα… ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ… Παράδειγμα προς μίμηση… Δεν ξέρω ίσως γιατί απλώς είχα ανάγκη να το μοιραστώ μαζί σας και να της πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

1 σχόλια:

mitsakos είπε...

Mpravo sthn Kwnstantina mas kai einai mia kalh kinhsh gia na 3ypnhsoume oloi kai na voh8hsoume autous pou mas exoun anagkh!

Δημοσίευση σχολίου